petak, 29. srpnja 2011.

Facebook update

Upravo mi je aplikacija za Facebook napravila update. Trenutna verzija je 1.6.2. Nisam primjetio nista novo, pa ako netko primjeti neku novu funkciju, brzi rad, bolji push neka to podijeli s ostalima.

Gmail za Android dobiva update

Oni koji koriste androidovu mail aplikaciju mogu danas preuzeti update koji donosi mogcnost provjeravanja samo prioritetne poste a novost je i mogucnost odabira razlicitog tona obavijesti ovisno o mailu. Oni koji nisu preuzeli mogu azurirat aplikaciju na marketu

utorak, 26. srpnja 2011.

HTC Puccini

BGR je danas objavio slike novog HTC-ovog tableta i moram priznat da mi se sviđa , barem koliko se može vidjeti.
Prije najavljeni smartphone uređaji trebali bi biti predstavljeni krajem godine, pa bi onda trebao biti predstavljen i Puccini,  tako da mislim da bi ovaj tablet mogao biti odličan poklon za božićne blagdane :)





Dakle, HTC-ov prvi tablet bio je 7" Flyer , a budući da konkurencija nudi veće dijagonale bilo je pitanje vremena kad će i HTC izbaciti veći tablet. Ovaj put se radi o 10" uređaju kojeg će pokretati 1.5 GHz procesor, nagađa se da dvojezgreni,  Android 3.1 i HTC Sense. Trebao bi imati 8mpx kameru, dual LED flash i stereo zvučnike, a s Puccinijem dolazi i stylus kao i na Flyeru.



Poplava Android uređaja krajem godine


Dnevno se aktivira oko 500 000 android uređaja, pa nije čudno da  se skoro svakodnevno pojavi glasina o novom uređaju. Već se neko vrijeme šuška o novim LG i HTC uređajima na androidu.
LG najavljuje 7 uređaja od kojih je 6 na androidu , a HTC 4 komada za koje se još ne zna kolko ih bude android a kolko wp7.





HTC Ruby je jedan od najavljenih uređaja za kraj godine  i prema jedinoj dostupnoj slici izgleda drugačije od dosadašnjih HTC uređaja , ali za sad se još uvijek ne zna dal će biti Android ili WP7 uređaj.

HTC Ruby

nedjelja, 24. srpnja 2011.

HTC Blast-koncept koji bi mogao postati stvaran

Postoji priličan broj profesionalnih internetskih stranica čiji se sadržaj temelji na raznim konceptima uređaja iz svijeta potrošačke elektronike. U zadnje vrijeme sve više se pojavljuju razni koncepti mobilnih telefona, a posebice postoji velika količine podataka oko iPhona 5 i budućeg modela Nokije pod Windows Phone operativnim sustavom. Oko tajvanskog proizvođača mobilnih telefona HTC, dizajneri su također vrlo aktivni i stalno predstavljaju nove prijedloge.

Podsjetimo se da tvrtka je jedan od glavnih igrača na tržištu pametnih telefona i ne treba čuditi veliki interes dizajnera za stvaranje koncepata budućih uređaja . Najnoviji dizajnerski prijedlog vezan je uz model kodnog imena HTC Blast, težine 165 grama i debljine 9 mm.To bi trebao biti uređaj visokih performansi, dijagonale zaslona 4,7-inča, AMOLED rezolucije 1280 x 720.
Srce uređaja čini dual-core Qualcomm Snapdragon procesor s 1,5 GHz satom brzine. Što se tiče memorije, predviđeno je 1 GB ROM-a i 1 GB RAM-a. Pristojno, zar ne? Interna memorija telefona je 32 GB.
Nešto za što možemo reći da je standard, a to je smještaj kamere u stražnjem dijelu. Međutim, njen senzor ima razlučivosti od 12MP. Neizostavna je i prednja kamera ali njena rezolucija od 3.2 MP ipak ne ulazi u standard. Za napajanje predviđena je baterija kapaciteta 1800 mAh.
Sve treba raditi pod operativnim sustavom android inačice 3.0 i iste inačice HTC Sense korisničkim sučeljem.







Preuzeto sa: gamebox.hr

Visidon AppLock


Zahtjev: Android 2.3+ / prednja kamera
Danas postoji mnogo aplikacija  za zaštitu vašeg android uređaja, ili zaključavanje sms poruka, kalendara, slika ili aplikacija.. No u moru tih aplikacija danas sam naletio na jednu koja se izdvaja od ostalih i to po tome jer daje mogućnost zaključavanja aplikacija prepoznavanjem lica.
Aplikacija ima mogućnost zaključavanja sms poruka, e-mailova, i aplikacija, a uz prepoznavanje lica moguće je postaviti i lozinku jer u slučaju da aplikacija ne prepozna korisnika nudi mogućnost otključavanja aplikacije lozinkom. A najbolje je to da je aplikacija, besplatna.