četvrtak, 7. travnja 2011.

HTC-ov "raj"

Danas se sve više traži da smartphone bude jednostavan izvana a moćan iznutra, a ovaj koncept bi trebao biti upravo to, tanak, elegantan i minimalističkog dizajna.
Jason Wang poznat po komceptima HTC HD  Pro, HD3 i Fusion, ovaj put predstavlja koncept New Eden koji još uvijek nije odobren od strane HTC-a ali nadamo se da bude jer stvarno izgleda dobro.



srijeda, 6. travnja 2011.

Novi Android Music player

Napokon se pojavila stabilna verzija novog android music playera koja radi na većini uređaja. Isprobao sam ju i ima dosta novosti, među kojima je i slušanje glazbe s oblaka ali ta funkcija još nije omogućena budući da Google još uvijek nije pokrenuo svoj glazbeni servis.
Aplikacija je slična onoj koja dolazi uz Honeycomb, a ima i sličnosti s Android 3d galerijom. Nova 3.0 verzija playera ima dobro riješen landscape mod u kojem se vide posljednje slušane pjesme, lakše se prebacivati između izvođača, albuma, pjesmi ili playlisti  i to slično kao prebacivanje između homescreena..
Iako mi se sviđa aplikacija ja i  dalje ostajem na htc-ovom playeru koji podržava Dolby Mobile i SRS  koje, za sad, Androidov player nema ali nadam se da bi mogla posljednja službena verzija imati.


Download




utorak, 5. travnja 2011.

Teme za HTC Sense 2.0

Probao sam mnoge launchere  ali uvijek se vratim Sense-u jer mi najviše odgovara a i ima najbolje widgete koji se mogu naći za Android. Jedina mana je ta da s uređajem dolazi samo nekoliko predinstaliranih tema, a i Htc izbaci neku temu jednom na godinu, ili vezanu uz neki događaj, tako da je posljednja tema bila kineska nova godina. Može se naći dosta tema ali većina ih zahtjeva root pristup uređaju zbog instalacije frameworka.
Danas sam izdvojio nekoliko tema za koje ne treba root-an uređaj, i koje su u .apk formatu i instaliraju se i deinstaliraju poput svih ostalih aplikacija.
Sve su isprobane, neke sitnicu uspore uređaj, ali neznatno. Ako ima koji link da ne radi ili vodi na krivu temu, ostavite komentar i sredit ćemo. Teme nisam isprobao na starom senseu, pa ako netko ima volje može isprobat i javit da znamo da radi.
Pa krenimo redom:

1.CarbonAra Download