srijeda, 13. srpnja 2011.

Nova verzija android marketa

Nakon updatea kojim smo dobili mogućnost kupovanja aplikacija na marketu, ( još ne radi svima) , Google je izdao novi update koji uz novi izgled donosi i mogućnost kupovanja e-knjiga i filmova. Ali opet to je Google pa update nije dostupan svima, za sad, pa ako vam se isprobava novi market možete ga preuzeti ovdje.
Od kako je Google mjenjao izgled marketa ovo je do sad najveća promjena, i malo se teže naviknut na pretragu i pregled aplikacija ali to je cijena novog izgleda.
Kad sam prvi put otvorio market s novim izgledom sjetio sam se WP7 i njegovih pločica na kojima se temelji novi market.

utorak, 12. srpnja 2011.

Android market konačno kod nas

Da vas naslov ne zbuni, bio je i do sad moguc download aplikacija iz marketa, ali danas je kod nas postalo dostupno kupovanje aplikacija. Trenutno mislim da nije moguce na svim uredajima, ali uskoro bi trebalo i to bit rijeseno.   Tako da kartice na sunce i peglajte.

Offline google karte

Mislim da nema korisnika Androida koji nije bar jednom koristio Google Maps, ali uz to da kod nas navigacija nije podržana, još jedna mana je ta da smo morali biti online da bi pristupili kartama.
Ali u novom updateu dobili smo mogućnost downloada karti na mobitel, ali opet , ta mogućnost je ograničena jer  na određeno područje karte tj 16km oko područja koje nas zanima. Tako da ako idemo na izlet, more, planinarenje, skijanje... skinemo određeni dio karte i ne moramo biti online da bi našli put ako se slučajno izgubimo :)


ponedjeljak, 11. srpnja 2011.

Auto Uploader


Zahtjev: Android 1.6 +
Aplikacija namijenjena onima koji vole svoje foto uratke dijeliti s drugima.
Svaka fotografija se autmatski uploadana servis koji je ranije konfiguriran, a ako servis ima mogućnost geotaginga, fotografije se automatski uploadaju u lokacijske albume.
Mislim da nije potrebno napomenuti kako baš nije pametno aplikaciju imati uključenu ako nemate aktiviran neki od mobilnih internet paketa ili niste u pokrivenosti wifi signalim , jer bi se mogli iznenaditi malo većim računom :).
Za sad aplikacija podržava upload fotografija na Dropbox,Facebook,Flickr i Picasu, ali najavljuju se još neki foto servisi  u slijedećoj verziji.
Download




Novosti na android.hr

Budući da smo malo zapostavili blog jer jednostavno je premalo vremena da se prate sve te novosti , novi uređaji, aplikacije, verzije androida, koncepti...
Tako da polako uvodimo neke novosti na blog, tako za početak:
1.Svaki dan donosimo najmanje jednu kolko zanimljivu tolko korisnu aplikaciju za android.
2.Radi se na nagradnoj igri, a koliko bude to uspješno vidjet ćemo.
3.Tražimo, da opet, nekog da piše na blogu, recenzije aplikacija, uređaja, tutoriale stavljanja drugih romova, izrade aplikacija za android...

Eto toliko za početak, da ne stoji blog prazan tjednima :)