četvrtak, 28. travnja 2011.

Google Docs za Android

Već neko vrijeme postoji mobilna verzija Google docsa kojom se dokumentima moglo pristupiti mobilnim internet preglednicima, ali danas se na marketu pojavila Google Docs aplikacija koja dosta olakšava uređivanje i upload dokumenata u oblaku.  Aplikacijom je moguće pregledavati, uređivati, uploadati tekstualne i tablične dokumente,pregledavati pdf datoteke te datoteke iz Gmaila. A naravno kao i većina aplikacija na Androidu i Google Docs dolaze s widgetom koji donosi prečace za stvaranje novog dokumenta, pregled favorita te fotografiranje dokumenata.
Jedina stvar koja je minus ove aplikacije je da se dokumenti mogu uređivati samo kad imamo dostupnu vezu na internet, no uz danas dostupne pakete mobilnog interneta to ni nije neki minus.

utorak, 26. travnja 2011.

Sony S1 i S2 tableti

Još su se početkom godine pojavile glasine o S1 tabletu, ali danas je u Tokyu Sony potvrdio da radi ne na jednom nego na dva tableta i to jedan o kojem se pričalo S1 sa 9.4" a drugi je S2 koji dolazi s dva  5.5" ekrana tj. dual-screen. Prema glasinama tableti su se trebali pojaviti najkasnije ljeti, ali prema Sony-u trebat ćemo se strpiti do jeseni. Oba dva dolaze s Nvidia Tegra 2 procesorima i Androidom 3.0,  a za povezivanje na internet podržavaju WiFi, 3G i 4G.
Prema Sonyu S1 bi trebao biti više orijentiran na zabavu i multimediju, dok bi S2 bio internet i komunikaciju.


nedjelja, 24. travnja 2011.

Predbilježite se za svoj HTC Flyer

Od sutra 25. travnja Best Buy otvara mogućnost predbilježbe za HTC Flyer. Predbilježiti se možete za WiFi verziju i to za 499$.
Već se puno pisalo o ovom tabletu ali da ponovimo, Flyer dolazi s Qualcommovim 1.5 GHz procesorom, ekranom od 7" i rezolucije 1024x600, te 16 GB interne memorije proširive microSD karticama. Svi oni koji se predbilježe počet će dobivati svoje primjerke od 9. svibnja.
Flyer dolazi s Androidom 2.3 i naravno odličnim HTC sučeljem koje je prilagođeno tabletima te za sad nema mogućnosti nadogradnje na Honeycomb jer Google posebno provodi licenciranje 2.x i 3.0 verzija Androida, te je time blokirana bilo kakva mogućnost nadogradnje  tableta sa verzijama 2.x na 3.0. Ali bez obzira na to i 2.3 radi odlično na Flyeru posebno uz  Scribe, Watch i OnLive usluge.

Konačno walkman mobitel iz Sony Ericssona na Androidu

Sony Ericsson je poznat po svojim walkman mobitelima pa je čudno da se još nije pojavio nijedan na Androidu. Ali ipak SE je najavio novi W8 walkman smartphone koji je ustvari redizajnirana Xperia X8 s malo drugačijim rasporedom tipki , walkman logom i kako za sad izgleda posebnim sučeljem rađenim za W8. Budući da je ovo novi uređaj očekivali smo da će biti barem na Androidu 2.2 ako ne i 2.3, ali na žalost W8 će pokretati
Android 2.1 Eclair.

Sretan Uskrs !


SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS ŽELI VAM ANDROID.HR
naravno onima koji ga slave :)