subota, 14. svibnja 2011.

Flash player 10.3

Na marketu se pojavio update flash playera 10.3 koji popravlja neke bugove u staroj verziji i donosi malo bolju optimizaciju posebno za OMAP 4 procesore tj. Cortex A-9. A prema Engadgetu ispravlja neke probleme na Galaxy S, HTC Evu i nekim Motorolinim modelima.

Kupovanje aplikacija na Android marketu konačno u Hrvatskoj


Google je objavio popis novih 99 zemalja u kojima je moguća kupnja na Android marketu, a među tim zemljama su i Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija. Kupovina će se obavljati putem Google Checkouta koji radi slično PayPalu tj. karticu registrirate na checkoutu i kupujete.
Jedini minus koji je i do sad postojao ali budući da je sad market dostupan i kod nas pa je potrebno naglasiti, a to je taj da svaku aplikaciju koju kupimo možemo testirati samo 15 minuta nakon čega nemamo više pravo povrata novca.
Za sad Google nije povećao broj zemalja u kojima je moguća prodaja aplikacija tako da se domaći developeri moraju snalaziti da svoje aplikacije prodaju putem marketa.




ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Naša preporuka aplikacija za Android -drugi dio

Naša preporuka aplikacija za Android - drugi dio
Prije nekih 2 mjeseca objavili smo našu preporuku aplikacija za android i ta objava bila je druga po posjećenosti na blogu pa evo danas donosimo nekoliko novih aplikacija.
Pa krenimo redom:









1.Camera 360 Ultimate
Android 1.5+
Odlična zamjena za Android stock fotoaparat. Uz obično fotografiranje moguće je odabrati razne efekte poput automatskog poboljšanja, HDR, Black and White, Night Enhancement, Lomo...
A uz efekte mogu se odabrati načini slikanja poput Tilt-shift i Color-shift.
Gornji link vodi na besplatnu verziju aplikacije a za neke dodatne mogućnosti morat ćete kupiti Ultimate verziju.
 2.Androidify
Android 2.1+
Aplikacija koja vam omogućava izradu android avatara koje možete koristiti za sliku profila na socijalnim mrežama, avatar na forumima...