petak, 18. veljače 2011.

HTC Flyer - Scribe i OnLive

HTC Flyer

Blog smo otvorili temom o prvom HTC-ovom tabletu. A danas je Flyer opet tema, ali ovaj put o uslugama Scribe i OnLive.








Scribe  je jedina usluga koja  koristi stylus koji dolazi uz tablet, a namjenjena je izradi bilješki, screenshotova, djeljenju sadržaja internet stranica...







Skype HD video pozivi na Androidu

Skype HD video pozivi na Androidu
Texas Instruments je u suradnji s Pathpartnerom i Ittiamom na MWC-u u Barceloni predstavio mogućnost HD video poziva na Androidu preko Skypea.  Pathpartner i Skype rade na tome da HD videopozivi dobiju Skype certifikat i postanu dostupni većem broju korisnika.
HD demo video poziv bio je uspostavljen  preko Etherneta, ali trebali bi se moći uspostavljati i preko 3G i 4G mreža.

četvrtak, 17. veljače 2011.

Desire S na Amazonu 3500 kn


Desire S je nasljednik prvog Desirea, uz dodatak prednje kamere za videpozive i nove generacije procesora. Bio je predstavljen na MWC-u u Barceloni, a prema Amazonu , moći će se kupiti od 18.4. a može se i predbilježiti  po cijeni od  oko 3500 kn.

Gingerbread+Honeycomb= Ice Cream

Gingerbread+Honeycomb= Ice Cream
Googleov CEO Eric Schmidt jučer je na MWC-u u Barceloni najavio kako planiraju novu verziju Android OS-a. Sad je na redu I, pa bi slijedeći Android trebao biti ili Ice Cream, ili Ice Cream Sandwich, a trebao bi kombinirati Honeycomb koji je rađen samo za tablete i Gingerbread kojeg mnogi još uvijek čekaju da dobiju putem službenih updateova.  Oni uređaji koje trenutno pokreće Gingerbread dobit će update na Ice Cream, samo nisam siguran kako će funkcije uzete iz Honeycomba raditi na starijim uređajima.

srijeda, 16. veljače 2011.

Googleovo uređivanje videa u oblaku

Google Movie Studio
Googleov CEO Eric Schmidt jučer je na MWC-u u Barceloni najavio Google Movie Studio za uređivanje videa u oblaku koji će biti dostupan svim tabletima temeljenim na Androidu 3.0.
Aplikacijom možemo spajati slike i video, dodavati glazbenu podlogu, razne efekte, prijelaze ...


utorak, 15. veljače 2011.

HTC predstavio 7" tablet Flyer

Htc Flyer
Kao što se očekivalo HTC je na ovogodišnjem MWC-u konačno predstavio svoj tablet. Radi se o 7" Flyeru s
1.5 Ghz procesorom,
1 GB RAM memorije, i
32 GB memorije za pohranu podataka.
Trenutno ga pokreće
Android 2.4 s mogućom nadogradnjom na Honeycomb.
Baterija od 4000 mAh je dovoljna za 4 sata kontinuiranog gledanja videa, znači da bi tablet trebao izdržati dugo bez punjenja, uz surfanje, čitanje mailova pregledavanje videa na ekranu od 1024x600 pixela.