četvrtak, 24. veljače 2011.

Sony Ericsson Zento


Neki dan smo pisali o SE Xeta konceptu, dvojezgrenom 2Ghz smartphonu. Taj koncept bi trebao biti početak dvojezgrenih smartphonova  iznad 2Ghz. Danas se pojavio drugi koncept Franka Tobiasa nazvan Zento. Zento koncept je različit od Xete jer se radi  o uređaju s 4.4 inchnim ekranom, dvojezgrenim 2.5 Ghz procesorom.
Sa stražnje strane se nalazi 10Mpx kamera s mogućnošću snimanja Full HD videa. Razlika je i u izgledu jer Zento uz senzorske ima u fizičke tipke na dnu, a i sam koncept više podsjeća na Xperia obitelj.
A uz razlike ima i sličnosti,  a to su HDMI izlaz, Sony Exmor R senzor i Sony Mobile BRAVIA Engine.






Sorami daje Androidu mogućnost pristupa SkyDrive računu od 25Gb

Puno vas je čulo za ili koristi Dropbox, servis i aplikaciju za Android uređaje koji nudi besplatnih 2Gb cloud pohrane podataka. Ali mnogi koriste sličnu uslugu Microsofta nazvanu SkyDrive koja nudi 25Gb besplatnog cloud prostora. SkyDriveu se moglo pristupiti sa svakog računala ili Windows Phone uređaja. Ali od sad možete svojem SkyDrive računu pristupiti  i sa Android uređaja, a sve što vam treba je aplikacija Sorami.

  

utorak, 22. veljače 2011.

Sony Ericsson Xeta

Sony Ericsson Xeta
Od kad je Google izbacio Honeycomb , mnogi su se pitali da li će ta verzija Androida biti dostupna za smartphone uređaje. Iako uskoro izlazi Ice Cream koji će kombinirati Gingerbread i Honeycomb, ali onaj Honeycomb kakav imamo na tabletima neće biti dostupan za ostale uređaje.
Ipak,  Frank Tobias je objavio koncept smartphonea kojeg će pokretati Honeycomb. Taj koncept je nazvan Xeta, a trebao bi ga proizvodit Sony Ericsson.
Zanimljivo je to da ima ekran po cijeloj širini uređaja, dok na dnu ima samo prostora za 3 tipke, a iznad kameru i zvučnik.
Nakon ovog uređaja ne preostaje ništa drugo nego era četverojezgrenih smartphone uređaja , za koje procesore već spremaju Qualcomm i NVidia.

nedjelja, 20. veljače 2011.

Google Movies, Music i Books na marketu

Nedavno je Google predstavio novi market u kojem je moguće pretraživati aplikacije i instalirati ih direktno na mobitel.  A sad uz pojavu Honeycomba Google je uveo još jednu novost, a to je kupovina knjiga, glazbe i filmova. Uz Googleov čitač e-knjiga od jučer se mogu vidjet i linkovi na nove stranice android marketa, koje trenutno vode na glavnu stranicu marketa, ali prema njihovom nazivu možemo zaključiti o čemu se radi:
http://market.android.com/music/
http://market.android.com/movies/
http://market.android.com/books/.

Bijela Xperia Pay

Puno se pisalo o ovom nasljedniku PSP-a, koji je i smartphone i igraća konzola, pa se i zna da ga pokreću 1Ghz Snapdragon s Adreno grafikom, i Android 2.3 koji će dobiti update na 2.4. Tipke za igranje se izvlače klizno kao tipkovnice kod ostalih modela, samo Play umjesto tipkovnice ima prepoznatljive PSP kontrole. Play bi s jednim punjenjem trebala izdržati 5 sati igranja.
U Sony Ericssonu najavljuju igre izdavača poput Electronic Artsa, Gamelofta  i mnogih drugih.