ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Naša preporuka aplikacija za Android -drugi dio

Naša preporuka aplikacija za Android - drugi dio
Prije nekih 2 mjeseca objavili smo našu preporuku aplikacija za android i ta objava bila je druga po posjećenosti na blogu pa evo danas donosimo nekoliko novih aplikacija.
Pa krenimo redom:









1.Camera 360 Ultimate
Android 1.5+
Odlična zamjena za Android stock fotoaparat. Uz obično fotografiranje moguće je odabrati razne efekte poput automatskog poboljšanja, HDR, Black and White, Night Enhancement, Lomo...
A uz efekte mogu se odabrati načini slikanja poput Tilt-shift i Color-shift.
Gornji link vodi na besplatnu verziju aplikacije a za neke dodatne mogućnosti morat ćete kupiti Ultimate verziju.
 2.Androidify
Android 2.1+
Aplikacija koja vam omogućava izradu android avatara koje možete koristiti za sliku profila na socijalnim mrežama, avatar na forumima...


3.App 2 SD 
Android 2.2+
Svim onima koji imaju malo memorije na svojim uređajima daje mogućnost prebacivanja aplikacije sa interne memorije na SD karticu ukoliko to aplikacija podržava.
Kod instalacije aplikacija koje podržavaju dobivamo obavijest o mogućnosti prebacivanja na SD karticu.
 4. Audio Manager
Android 1.5+
Aplikacija kojom možete na jednom mjestu podesit sve nivoe glasnoće na uređaju. Sadrži i widget koji prikazuje trenutno stanje glasnoće na uređaju za alarm, glazbu, zvonjavu, sistemske zvukove i pozive.
5.Google Docs
Android 2.1+
Do sad je uređivanje dokumenata u Google Docsu bilo moguće jedino mobilnim browserima, ali od sad ova aplikacija daje mogućnost uređivanja, pregledavanja i kreiranja dokumenata te upload u oblak na Google Docs.
 6.Google Translate
Android 1.5+
Na svom android uređaju imate mogućnost dodavanja Google translate widgeta koji može prevesti jednu ili nekoliko riječi, ali ova aplikacija omogućuje prevođenje većih tekstova a ima mogućnost  glasovnog prevođenja te prevođenja vaših sms poruka :)

7. Horvat Andro
Android 1.5+
Horvat Andro za Vas pribavlja najnovije informacije s HR internetskog prostora!
Horvat Andro za Vas pribavlja najnovije informacije s hrvatskog internetskog prostora! Uz vijesti iz Hrvatske tu su i savjeti za noćni život, oglasi, lifestyle, karte gradova, sport, TV raspored, stanje na cestama, prognoza, tečajna lista, dionice, vijesti iz svijeta i chat!
8.LazyDroid
Android 2.2+
U prvoj preporuci aplikacija pisao sam o WiFi exploreru koji omogućuje spajanje računala na android uređaj i prebacivanje datoteka s jednog na drugo, ali ova aplikacija bi bila WiFi explorer na steroidima :). Omogućuje pregled i prebacivanje datoteka, pregled fotografija, slanje poruka, pregled senzora...
Otvorite aplikaciju na androidu, i IP adresu koju vam ispiše jednostavno upišete u adresnu traku browsera i otvara se stranica koja vaš android pretvara u desktop računalo.


9. My Backup
Android 1.5+
Ako radite nadogradnju androida ili vraćate uređaj na tvorničke postavke dobro je prije napraviti backup uređaja, ili barem nekih stvari poput imenika, postavki uređaja,aplikacija... MyBackup ne zahtjeva root pristup tako da možete raditi backup i na stock romovima bez rootanja.
10. Smart Tools
Android 1.6+
Paket koji sadrži aplikacije za mjerenje udaljenosti, visine, vibracije, zvuka, kuteva...
11. Soundcloud 
Android 2.1+
Samo ime aplikacije govori i nije potrebno puno opisivanja. Služi za pretraživanje i preslušavanje audio zapisa sa Soundcloud servisa, a ima mogućnost snimanja audia te kasnije uploada na Soundcloud.
12.SwipePad
Android 2.1+
Ne znam ni sam kud bi svrstao ovu aplikaciju jer nije ni launcher a ni folder s aplikacijama, ni widget :).
Moguće je na bilo koji dio ruba ekrana staviti nevidljivi "launcher" koji ima 12 polja za brzo pokretanje aplikacija. Ja imam postavljen u gornjem desnom kutu kod sata, i kod malo dužeg držanja osjeti se vibracija i prikazuje se prozor s ranije definiranim aplikacijama.
Određenu aplikaciju pokrenemo tako da povučemo prst iznad ikone i otpustimo ga.









Ako imate pitanja, prijedloge, primjedbe, tu smo, komentirajte :)

Nema komentara:

Objavi komentar