utorak, 29. ožujka 2011.

Android u Saab Phoenix konceptu

Danas je normalno da se razni multimedijalni uređaji u kućanstvu mogu povezati međusobno i dijeliti sadržaj, a i sve je češće korištenje jednog centralnog uređaja koji "vuče" sadržaje s računala, raznih multimedijskih playera, resivera...
Ali zašto sve to ne bi prenijeli u naše metalne ljubimce?
Saab je na ovogodišnjem Geneva Motor Showu predstavio multimedijalno komunikacijsku platformu IQon temeljenu na Androidu. Aplikacije za IQon bit će dostupne na Androidovom i Saabovom marketu.



Kako radi IQon?

U trenutku uključivanja automobila IQon se automatski povezuje na internet i ostaje spojen za vrijeme cijelog putovanja sve dok automobil ne isključimo. Kad je spojen, mogu se skinut aplikacije za IQon ili napraviti nadogradnje za već instalirane aplikacije poput mapa, navigacije ili GPS-a. Osim multimedije i navigacije Saab je IQonom obuhvatio sve važne funkcije u automobilu poput komunikacije, dijagnostika i upravljanje sistemom, a budući da je Android otvorenog koda, Saab omogućuje developerima da razvijaju vlastite aplikacije za upravljanje multimedijom, navigacijom i sistemom.

IQon je predstavljen u Saabovom konceptu nazvanom Phoenix.

Našao sam u marketu aplikaciju koja bi kao trebala prikazivati  dio IQona, ali koliko sličnosti ima, vidjet ćemo u budućnosti kad IQon uđe u serijsku proizvodnju.

Saab Phoenix koncept


Saab Phoenix koncept

Kako bi sve to trebalo izgledati možete vidjeti na videu:




Nema komentara:

Objavi komentar